+386 59 924 819

Za dosežke v okviru razvojnih projektov LIFE for Acid Whey in LAKTIKA smo prejeli pet nagrad za invencije na področju krožnega gospodarstva za leto 2022.

Slovensko Strateško razvojno-inovacijsko partnerstvo – Mreže za prehod v krožno gospodarstvo (SRIP – Krožno gospodarstvo) je v sodelovanju z Ministrstvom za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo ter Ministrstvom za kohezijo in regionalni razvoj 8. marca 2023 na sejmu MEGRA v Gornji Radgoni podelilo prve slovenske nagrade za invencije na področju krožnega gospodarstva za leto 2022.

Partnerji na projektu LIFE for Acid Whey in LAKTIKA smo s področja obravnave in predelave sirotke prejeli naslednje nagrade:

SREBRNO NAGRADO: Ekipa Univerze v Ljubljani, Biotehniške fakultete in Fakultete za farmacije v sestavi: Diana Paveljšek, Timeja Planinšek Parfant, Nika Osel, Robert Roškar, Bojana Bogovič Matijašić za invencijo Izraba kisle sirotke kot stranskega produkta mlekarske industrije za proizvodnjo vitamina B12.

BRONASTO NAGRADO: Ekipa Univerze v Ljubljani, Fakulteta za farmacijo v sestavi: Mirjana Gašperlin, Maja Bjelošević Žiberna, Mirjam Gosenca Matjaž, Blaž Grilc za invencijo Kozmetologija in uporaba sirotke: doprinos h krožnemu gospodarstvu.

BRONASTO NAGRADO: Ekipa podjetja ARHEL, projektiranja in inženiring v sestavi: Maja Zupančič Justin, Maja Čič, Tinkara Rozina, Tinkara Vardjan, Tjaša Prevc za invencijo Postopek pridobivanja stabiliziranih in mikrobiološko inaktiviranih produktov pridobljenih z gojenjem kefirnih zrn v sirotki.

BRONASTO NAGRADO: Ekipa podjetja ARHEL, projektiranje in inženiring v sestavi: Maja Zupančič Justin, Maja Čič, Tinkara Rozina za invencijo Postopek izdelave posipa za pospešitev procesov fermentacije organskih odpadkov.

POSEBNO PRIZNANJE za prispevek na področju razvojne dejavnosti v krožnem gospodarstvu za leto 2022 pa je prejela ekipa podjetja ARHEL v sodelovanju s Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologio Univerze v Mariboru v sestavi: Maja Zupančič Justin, Marko Kete, Maja Čič, Tinkara Vardjan, Irena Petrinić, Hermina Bukšek.

Več o organizaciji natečaja lahko preberete na straneh SRIP.

Dosežkov, ki so znak zavzetega dea na razvojnih projektih, smo izjemno veseli!

0
Feed

Oddajte komentar