15.10.2019 od MZJ 0 Komentarji
Udeležba na 11. NIZO Dairy Conference - Milk Protein Functionality
Rezultate projekta LIFE for Acid Whey smo predstavili na 11. NIZO Dairy Conference, ki se je odvijala med 8. in 11. oktobrom 2019 v Pependalu na Nizozemskem. Naše rezultate smo predstavili v sklopu najnovejših znanstvenih spoznanja o funkcionalnosti beljakovin v mleku in sirotki.
Rezultate smo predstavili z dvema posterjema z naslovom: Characterisation and assessment of biological activity of lactoferrin isolated from acid whey using monolithic ion-exchange chromatography
in Quantification of lactoferrin and lactoperoxidase in different types of whey.
Rezultati raziskav kažejo na visoko kakovost in biološko aktivnost laktoferina pridobljenega v fazi testnega proidobivanja in s tem visok potencial ionsko izmenjevalnih monolitnih kolon, ki smo jih uporabili za izolacijo proteinov. Kisla sirotka se je pokazala kot obetaven medij za izolacijo laktoferina, medtem ko se izkazuje sladka sirotka kot promernejši medij za izolacijo encimsko aktivne laktoperoksidaze.
Komentarji
Oddajte komentar