nizin konzervans laktokoki sirotka

Rezultate projekta smo predstavili na Kongresu Slovenskega mikrobiološkega društva

Na virtualnem kongresu, ki se je odvijal med 23. in 25. septembrom 2020, smo predstavili pilotne rezultate proizvodnje nizina v preostanku kisle sirotke po odstranitvi sirotkinih proteinov.

Na virtualnem Kongresu Slovenskega mikrobiološkga društva  smo s posterjem predstavili rezultate pilotnih študij pridobivanja nizina in dveh metod njegove izolacije. Nizin smo pridobili z gojenjem laktokokov v preostanku kisle sirotke iz katere smo redhodno odstranili laktoferin in del preostaih sirotkinih proteinov. Nizin je bakteriocin, ki ga proizvajajo laktokoki in je zaradi svoje stabilnosti in široke protimikrobne aktivnosti naraven konzervans, ki ga uporabljamo v živilski industriji.


Naslov posterja: Proizvodnja nizina v osiromašeni kisli sirotki in primerjava dveh metod izolacije s HPLC.

Prenesi
0
Feed

Oddajte komentar