lactoferrin extraction, lactoferrin antimicrobial activity, ekstrakcija lakroferina, protimikrobna aktivnost laktoferina

Prve rezultate projekta LIFE for Acid Whey bomo predstavili na konferenci VIVUS

Predstavitev postopka ekstrakcije laktoferina iz kisle sirotke in njegove protimikrobne aktivnosti.


26. oktobra 2018, bo potekala 5. konferenca VIVUS s področja kmetijstva, naravovarstva, hortikulture in floristike ter živilstva in prehrane z naslovom »DRUŽBENO ODGOVORNA UPORABA NOVIH ZNANJ IN NAPREDNIH TEHNOLOGIJ«. 

Dogodek se bo odvijal na Višji strokovni šoli Biotehniškega centra Naklo.


Predstavniki podjetja Arhel d.o.o. in Inštituta za mlekarstvo in probiotike se bomo predstavili z dvema prispevkoma. 

Prvi prispevek smo naslovili "Prvi rezultati projekta »LIFE for Acid Whey« – ponovna uporaba odpadne kisle sirotke za ekstrakcijo bioaktivnih proteinov z visoko dodano vrednostjo", v katerem bomo predstavili prve uspehe na področju inovativnega postopka izolacije sirotkinega proteina laktoferina. Laktoferin je beljakovina s številnimi biološkimi učinki v telesu, ki pa se ohranijo le ob ustreznih postopkih izolacije. V drugem prispevku z naslovom "Protimikrobna aktivnost laktoferina, pridobljenega iz kisle sirotke", bomo tako predstavili prva preskušanja protimikrobne aktivnosti laktoferina, ki smo jih opravili v okviru projekta.


Več o konferenci si lahko ogledate na naslednji povezavi.

0 0
Feed