+386 59 924 819

kakovost laktoferina

Laktoferin, ki ga ponujajo na spletu, je lahko le rožnat prah

Kakovost laktoferina, ki smo ga kupili in testirali v okviru ponudbe največjih internetnih trgovin, se je izkazala kot neustrezna.

Povpraševanje po laktoferinu, sirotkinem proteinu s številnimi fiziološkimi funkcijami, vedno bolj narašča. Temu sledi tudi rast ponudbe, še posebej v spletnih trgovinah. Laktoferin, ki smo ga testno proizvedli v Arhelu, smo primerjali s Sigma standardom in dvema produktoma, ki smo jih kupili v eni največjih spletnih trgovin. Analiza, ki smo jo izvedli z uporabo IE- HPLC (ionsko izmenjevalna tekočinska kromatografija visoke ločljivosti), je pokazala, da je v kupljenih vzorcih laktoferin prisoten le v minimalnem deležu in sicer manj kot 2%.
Zaradi protimikrobnega, protivnetnega, imunomodulatornegam, protirakavega in drugega delovanja, uporabljajo laktoferin v živilski in kozmetični industriji (prehranska dopolnila, mlečne formule, izdelki za nego ustne votline), kot tudi v klinični diagnostiki ter humanih in veterinarskih zdravilih. V kravjem mleku je laktoferina le okrog 150 mg/L in njegovo pridobivanje je zahteven proces. Pred nakupom in uporabo izdelka za lastno uporabo se je zato potrebno prepričati o njegovi kakovosti.

0
Feed

Oddajte komentar